Saturday, May 3, 2008

Τοσίτσα και Η. Ζερβουδάκη

Με σοκ πληροφορήθηκα τον θάνατο-φόνο της επιφανούς αρχαιολόγου Η. Ζερβουδάκη, την οποία όχι μόνο ήξερα προσωπικά, αλλά έχω βρεθεί και εγώ στην παρόμοια θέση του να διασχίζω την οδό Τοσίτσα πρωϊ και μεσημέρι προς και από εργασία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Απορώ πώς το κράτος τόσα χρόνια κάνει τα στραβά μάτια, ειδικά για έναν πεζόδρομο που είναι δίπλα στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας. Καταγγέλλω ότι συνεχώς μυρίζει σαν ουρητήριο και έχω δει η ίδια πρεζόνι να ουρεί ΜΕΣΑ στον κήπο του Μουσείου, δίπλα στην πλαϊνή πύλη, μπροστά στους επισκέπτες. Φυσικά, αν είσαι έξυπνος κρατάς το στόμα σου κλειστό όταν βλέπεις νεαρό άτομο να φέρεται έτσι και να στέκεται και να βαδίζει σαν μεθυσμένος με απλανές βλέμμα από τα ναρκωτικά. Αν δεν είσαι έξυπνος ή αν είσαι άτυχος, όπως η κα Ζερβουδάκη, χάνεις τη ζωή σου.

Το Εθνικό Μουσείο ΔΕΝ έχει security. Οι φύλακές του είναι κυρίως μεσήλικες κυρίες με μηδέν προσόντα εκπαίδευσης σε θέματα ασφαλείας (αλλά ως φαίνεται με γερό μέσο), που δουλέυουν με σύμβαση συχνά μερικής απασχόλησης, και φυσικά δεν έχουν την φυσική ικανότητα, ακόμη και αν είχαν τη διάθεση, να αντιμιλήσουν, να σταματήσουν ή να συλλάβουν τον οιοδήποτε.

Καλά τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες, αλλά ΑΠΑΙΤΩ ως Ελληνίδα πολίτης να μάθω με επίσημο έγγραφο τι έχει να δηλώσει και ΚΥΡΙΩΣ τι προτίθεται ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και ο Υπουργός Πολιτισμού για την εξευτελιστική αυτή κατάσταση, τόσο ως προς τον πεζόδρομο-τεκέ όσο και για την φύλαξη του Μουσείου και των εξωτερικών του χώρων. Αυτή η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη και δεν πάει άλλο. Κάθε πόλη έχει κακόφημες συνοικίες όπου δρα η μαφία τη νύχτα, αλλά μόνο στις υπανάπτυκτες του τρίτου κόσμου, πρεζόνια, βαποράκια, έμποροι, άστεγοι και νταβατζήδες, δρουν μέσα στο τουριστικό κέντρο πρωϊ και μέρα μεσημέρι, διότι η αστυνομία και οι τοπικές αρχές εκεί τα "παίρνουν" από τους μαφιόζους. Αυτό συμβαίνει και στην Αθήνα;

1 comment:

FuSmOKer said...

ΚΑλά αυτά που λες αλλά θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα να μην πέταγες ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ τύπου σχόλια όπως πρεζόνι κλπ..

Ότι και να λες ύστερα στα μάτια μου μένουν τα ρατσιστικά υπονοούμενα.
Αυτά.