Wednesday, October 3, 2007

Καταγγελία εναντίον μέντιουμ αστρολόγου

Επιθυμώ να καταγγείλω ότι ο Κώστας Τόλης, αστρολόγος-μέντιουμ, και ιδιοκτήτης του website http://astrolisto.net/ προέβη στις παρακάτω απαράδεκτες ενέργειες που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου ως πολίτης και καταναλωτής.

α) Αρνήθηκε να προσφέρει πληρωμένη υπηρεσία με τη δικαιολογία ότι προέβην σε ενέργειες εναντίον του εν λόγω ιστότοπου και αρνήθηκε να με αποζημιώσει για την εισφορά που κατέβαλα.

β) Διαθέτει παραπλανητική διαφήμιση για να προσελκύει πελάτες λέγοντας πως μπορεί κανείς να γίνει μέλος για 1 μήνα πληρώνοντας 9 ευρώ ενώ στην ουσία η συνδρομή ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα από το λογαριασμό του συνδρομητή.

http://astrolisto.net/cgi-bin/index.pl?action=members#tip

γ) Διέγραψε χωρίς άλλη προειδοποίηση τα σχόλια που είχα αφήσει σε ενδεδειγμένο χώρο στο website όπου μάλιστα διευκρινίζεται ότι "Τα σχόλια ανήκουν σε αυτόν που τα καταχώρισε. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους." Προσοχή! Τα σχόλια που είχα αναρτήσει σε καμία περίπτωση δεν ήταν υβριστικά και προσβλητικά ως προς τον ιδιοκτήτη αλλά και το περιεχόμενο του ιστότοπου. Ασκούσαν ωστόσο κριτική όπως δικαιούται να κάνει ο πελάτης (customer review).

http://astrolisto.net/cgi-bin/index.pl?action=viewnews&id=135

δ) Απέστειλε προσωπικό μήνυμα γράφοντας ότι μου απαγορεύει να χρησιμοποιώ το website του τη στιγμή μάλιστα που για τον μήνα Οκτώβρη έχει λάβει τη σχετική συνδρομή (αφού με παραπλάνησε όπως γράφω στο β)!

Επειδή ως καταναλωτής παραπλανήθηκα με τις αμφίβολες διαφημίσεις αλλά και εξαπατήθηκα επειδή πλήρωσα για υπηρεσίες και στη συνέχεια μου αρνούνται χωρίς αποζημίωση.

Επειδή λογοκρίθηκα και μου αφαιρέθηκε το δικαίωμα του λόγου με βάναυσο τρόπο, αισθάνομαι ότι καταπατήθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα.

Επειδή το διαδίκτυο δε μπορεί να μην υπόκειται στους νόμους και στα δικαιώματα της χώρας.

Και επειδή το εμπόριο ελπίδας και η εκμετάλλευση πρέπει να πολεμηθεί με κάθε μέσο, σας παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε την καταγγελία μου ώστε να προστατευθούν και άλλοι πολίτες και καταναλωτές από τον εν λόγω "επαγγελματία".

6 comments:

gyristroula2 said...

Όποιοι πηγαίνουν σε μέντιουμ και αστρολόγους δεν δικαιούνται προστασίας. Είναι υπεύθυνοι της μοίρας τους. Δεν μπορείς να μπαίνεις στο νερό και να παραπονιέσαι ότι βράχηκες!

nectaria2005 said...

Ειχα μια αντίστοιχη ιστορία με τον Χομπίστα Τολή όπως ισχυρίζεται. Διαβάστε πόσο θρασύς είναι...

Και κάτι ακόμα, αν δε διακόψετε την αυτόματη ανανέωση εγγραφής πριν τις 26/4
θα ξαναχρεωθείτε...

--------------------------------
Εγώ μαντάμ δεν χρεώνω τίποτα ούτε ξέρω τίποτα για σας. Υπογράψατε μέσω
PayPal ότι η κάρτα σας θα χρεώνετε αυτόματα ανάλογα κάθε πόσους μήνες
επιλέξατε. Αν και δεν είχα υποχρέωση να το γράψω αυτό εγώ στο σάιτ μου,
ωστόσο από την καλή μου καρδιά το γράφω έτσι κι εξάλλου καθαρά στη σελίδα
εγγραφής: http://astrolisto.net/cgi-bin/index.pl?action=members
Αν επιλέγατε Donate, δε θα χρεωνώσαστε αυτόματα, επιλέξατε όμως Subscribe
και όπως και να 'χει, δεν το έφτιαξα εγώ αυτό το σύστημα, το έφτιαξε η
PayPal, λέτε να είναι παράνομη αυτή η εταιρεία ή να μην ξέρει τη δουλειά
της; Ή, όταν αγοράζετε κάτι με δόσεις στα καταστήματα μέσω της πιστωτικής
σας κάρτας, μετά ζητάτε τα ρέστα από τους μαγαζάτορες; Για σοβαρευτείτε
παρακαλώ κι αν δε θέλετε να είστε μέλος πλέον, είναι αποκλειστικά δική σας
επιλογή και ευθύνη, το πόσο θα μείνετε και πότε θα πάψετε την ανανέωση. Ή
όπως γράφει και η PayPal, "you can cancel subscription anytime", δεν τα
διαβάσατε αυτά; υπογράφετε ότι να 'ναι χωρίς να διαβάσετε ούτε τους όρους
ούτε τίποτα και μετά ζητάτε τα ρέστα από μένα;

Και επαναλαμβάνω δε γνωρίζω τίποτα για την πιστωτική σας κάρτα, ούτε τη
χρεώνω εγώ, χρεώνεται με δική σας απόφαση.

Φιλικά,

Κώστας Τόλης
www.astrolisto.net

nectaria2005 said...

και αυτη είναι η συνέχεια:

Μαντάμ... δεν γράφω πουθενά ότι είμαι επαγγελματίας... χομπίστας είμαι, το τι κάνετε εσείς με το δικό σας σάιτ είναι δική σας δουλειά, όχι δική μου... και πραγματικά δε με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνετε... Όσον αφορά τους "πελάτες" μου, ξέρετε δεν είναι πελάτες μου, είναι ΜΕΛΗ μιας διαδικτυακής κοινότητας που έχω φτιάξει και είμαι περήφανος γι αυτή και δεν επιθυμούν να τους σκοτίζω κάθε μήνα τα ούμπαλα με το να πληρώνουν τη μηνιαία δόση τους για τη διατήρηση του διαδικτυακού μας τόπου. Μήπως δηλαδή μόνο οι υπηρεσίες που συνεργάζονται με ελληνικές τράπεζες έχουν το προνόμιο να χρεώνουν αυτόματα τους πελάτες τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό;

nectaria2005 said...

Τέλος πάντων... την αλήθεια την ξέρουμε και οι δύο καλά και το ποιός έχει δίκιο ή άδικο στη μεταξύ μας διένεξη που εσείς προκαλέσατε...

Ξεγράψου λοιπόν από την PayPal αφού τη χρησιμοποιείς και εσύ και ξέρεις τα "κόλπα" και μάθημα να κάνεις στους οικοίους σου, όχι σε μένα, ούτε σε ξέρω, ούτε με ενδιαφέρεις, ούτε στο επιτρέπω δηλαδή... για να συννεονούμαστε.

athena said...

Πεοφανώς ο τύπος είναι καραγκιόζης κι αρπακολλατζής. Διαφημίζει το σάιτ ως δήθεν δωρεάν γι να μπεις να δεις τι γίνεται και μετά σου βγάζει ένα σωρό φασούλια (βλ. έξτρα χρεώσεισ και συνδρομές ωσ "εξέχον" μέλος και κάτι τέτοιες μπούρδες) προκειμένου να δεισ τα πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά αστρολογικά. Αυτά που δίνει δωρεάν ειναι μόνο για να σου προσελκύσουν το ενδιαφέρον και να σε βάλουν στο τριπάκι να ψάχνεις όλο και περισσότερο.

Thanos Zervakis said...

Δημοσιογραφος ειμαι καλεστε με οσοι εχεται εξαπατηθει απο μεντιουμ στο 211 212 2236 ευχαριστω πολυ